23 Haziran 2014 Pazartesi

Derin dondurucuda nohut nasıl saklanır

     Merhabalar;
     Aslında yalnızca kışın değil sürekli  ihtiyaç haşlanmış nohut.Evet yemeği kışın daha yenilebilir olsa da yazın da pilavlarda, soğuk çorbalarda veya salatalarda kullanılabilir.Bu şekilde haşlayıp dondurucuya atınca çok pratik oluyor.Acil yemek hazırlamak gerektiğinde imdada yetişiyor. 

    Ben de bu dondurucu işlerini anne olduktan sonra öğrendim.Daha önce nasılsa satılıyor ne gerek var ki derdim annem yaptığında.(Anne olunca miniklerinize en doğalını ve sağlıklısını yedirmek, giydirmek isteği geliyor birden bire.)Elbette kendi hazırladığınız kadar katkısız ve temiz hiç bir paketli gıda olamaz.Başlangıçta uğraştırıcı gibi görünse de hiç değil.Düdüklü tencerede tek seferde bolca hazırlayabilirsiniz.






Nohudu yıkayın.Düdüklü tencereye alın ve üzerini 2-3 parmak aşacak kadar su ekleyin.35-40 dakika arası düdüklü tencerenizin çalışma yöntemine göre pişirin.

Pişen nohutları tencereniz soğuyunca çıkarıp suyunu süzün ve 10-15 dakika nohutlar tamamen soğuyana kadar süzgeçte bekletin.

Suyu süzülünce tek pişirimlik poşetlere alıp derin dondurucuya atabilirsiniz...

Ani gelen misafir için derin dondurucu da nohut pratik oluyor.İster yemeğe ister pilava...

sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)