22 Haziran 2014 Pazar

SALEPLİ DONDURMA


                                     

                                     

     Merhabalar;
    Size gerçekten çok leziz, çektikçe uzayan bir dondurma tarifi vereceğim bugün.Kaşığı çektikçe uzuyor Maraş dondurması gibi.Üstelik içindeki malzemeler sadece süt, şeker ve salep.Yalnız salep bildiğimiz içilen salep değil.Aktarda bulabileceğiniz saf salep.Kilosu 300 lira civarında.Ama 20 liralık alırsanız defalarca dondurma yapabilirsiniz.Çünkü zaten bu tarifte 2 çay kaşığı kadar kullanılıyor.
   
    Fotoğraf çektiğim gün çok sıcak bir İzmir günüydü ve dışarı çıkmam gerekiyordu.Bu yüzden acele çektiğim resimlerde dondurma çabucak eridi.Resimler istediğim gibi olmadı ama lezzet 10 numaraydı.

     Nasıl yapıldığından ve içinde ne olduğundan emin olmadığımız dondurma yerine, evinizde de kolaylıkla kendiniz hazırlayabilirsiniz.Gelelim tarife:

Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 çay kaşığı sahlep
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da tozu  (vanilin değil)
3/4 su bardağı tozşeker 


Hazırlanışı:
1- Süt ve şekerin yarısını bir tencereye koyup ısıtın.
2- Geri kalan şeker, salep ve vanilyayı karıştırın.Süt kaynamak üzereyken vanilyalı karışımı ilave edin.20 dakika kadar kaynatın.Ocaktan alıp kaşıkla savurarak soğutun.
3- Derin dondurucuya uygun bir kaba koyun ve dondurun.Sertleşene kadar 2 saatte bir karıştırın.
Ertesi gün dondurmanız hazır.







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)