12 Haziran 2014 Perşembe

ELMADAN GÜL KEK






 Elma güllü top kek (muffin)


    Merhabalar;
    Bugün Berat Kandili.Kandiller tabiiki çok önemlidir ancak berat kandilinin bu kadar değerli bir kandil olduğunu aslında yeni öğrendim.Amel defterinin yazıldığı bu gece islam alemi için en hayırlı gecelerden birisi.

    Bu yıl içinde doğacak çocuklar, ölecekler, rızıklar ve başımıza gelecek her türlü olayın yazıldığı geceymiş Berat kandili...100 rekatlık Berat kandili namazı kılarak bu gece değerlendirilebilir.Konunun uzmanı olmadığım için daha fazla yazmayacağım elbette...Herkese hayırlı kandiller...

    Aslında bildiğimiz kekten yaptım bugün ancak süslemesi itibarı ile konuklarınıza şık bir ikram alternatifi olabilir...





Bu tariften 16-17 adet muffin çıkıyor.

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (oda ısısı)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (toz vanilin değil)
1,5 -2 su bardağı un
İsterseniz limon ya da portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:
2 adet iri elma (istediğiniz renk) 
1 su bardağı su
yarım su bardağı toz şeker





Hazırlanışı:
Önce elmaları hazırlayın.Küçük bir tencereye suyu dökün.İçine şekeri de atın.Kaynasın.Bu arada siz elma dilimlerini hazırlayabilirsiniz.Elmaları yıkayın.Kabuklarını soymayın.Eğer varsa jilet gibi ince doğrayan rende aparatı ile elmayı ince ince dilimleyin.Yoksa bıçakla da kesebilirsiniz.Ama mümkün olduğunca ince olmalı.Tam elmayı çekirdek kısmına gelene kadar doğrayın.Hepsi bitince dilimleri ortadan ikiye kesin ki şekillendirmesi kolay olsun.Bu elma dilimlerini kaynayan şekerli suya atıp en fazla 1-2 dakika pişirip kevgirle tabağa alın.
Elmaları 3-4 seferde atıp bu işlemi yapın ki, hamurlaşmasınlar...

1- Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alın ve 3 dakika krema haline gelene kadar çırpın.

2- Un dışındaki tüm malzemeleri de ekleyin.Kaşıkla şöyle bir karıştırın.

3- Unu eleyerek ekleyin ve un kaybolana kadar kaşık ya da spatula ile karıştırın.

4- Kağıt serdiğiniz muffin kalıplarına hamuru paylaştırın.Hamuru normalden biraz daha az koymalısınız.Yani kalıbın yarısına kadar yeterli.Tepeye kadar doldurursanız gülleri tutturmak zor olabilir.

5- 175 derece fırında 20 dakika kadar kekleri pişirin.

6- Fırından çıkıp ılıyınca ortasına bir delik açıp güllerinizi dikebilirsiniz:)İsterseniz elmalar keke kolay yapışsın diye arasına 1 kaşık muhallebi ya da krema hazırlayıp 
sürebilirsiniz.Gül şeklini kekin üzerinde verin.Önce dikdörtgen minik bir parçayı dolayın.Sonra etrafına 3-4 adet büyük elma dilimi sarın...

7- Güllerle birlikte kekleri 5 dakika kadar tekrar fırınlayın.

Afiyet olsun...

bernisbayram@yahoo.com
-

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)