3 Haziran 2014 Salı

KRUTON YAPIMI




       Ev yapımı kruton
     Evde bayatlamış ekmekleriniz varsa işte bu lezzetli baharatlı krutonlardan hazırlayabilirsiniz.Hem çorbalara hem de salatalara çok yakışıyor. İster baharatlı, ister sade...

    Ayrıca çocuklar da bu şekilde kıtır kıtır yemesini çok seviyorlar.



Malzemeler:


5-6 dilim ekmek

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
(isterseniz 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı kurutulmuş maydanoz 1 diş iyice ezilmiş sarımsak)







Hazırlanışı:

1- Sarımsak kullanacaksanız havanda iyice ezin.

2- Zeytinyağı bir kaseye dökün ve tüm baharatları ve sarımsağı ilave edip iyice karıştırın.
3- Ekmekleri minik küpler halinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dökün ve üzerine kaşıkla yavaşça bu zeytinyağlı karışımı yedirin.
4- 170 derece fırında 10-12 dakika pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)