11 Aralık 2020 Cuma

ÇİKOLATA GANAJ TART





ÇİKOLATALI GANAJ TART

Sürekli hazırladığım ve çok sevdiğimiz tartın bir de çikolatalısı olmasın mı? Dışı kıtır kıtır tart hamurunun üzerind eyumuşacık çikolata kreması var. Deneyin, pişman olmazsınız.

4 adet 12 cm kalıp ya da 1 adet büyük kalıp için

 Malzemeler:

Tart hamuru için:
1,5 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
125 gr tereyağı
1 yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı soğuk su

ÇİKOLATA KREMASI
Malzemeler:
1 kutu sıvı krema (200 ml)
200 gr çikolata

Üzerine serpmek için kakao (isteğe bağlı)

Ganajı yapmak için.
Sıvı kremayı küçük ir tencereye alıp ısıtın. (kaynatılmamalı sadece ısınsa yeter)Sonra ocaktan alıp küçük parçalara ayırdığınız çikolata parçalarını ekleyin ve çikolata eriyene kadr karıştırın Soğuması için kenarıya alın.

Tart :
1- Robotta un, şeker, tuz ve küp kesilmiş soğuk tereyağını ve suyu karıştırın.Yumurtayı da ilave edip malzemeler kaybolana dek karıştırın ve hamuru stretch filme sarıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin.

2- Hamuru dolaptan çıkarın.Açılmayacak kadar sert ise birkaç dakika (çok değil) bekletin.Bu esnada 25 cm tart kalıbınızı tereyağı ile yağlayın.(Ben 4 adet 12 cm küçük kalıp kullandım) Hamurun çok yumuşamasını beklemeyin.Hamurunuz sert olmalı, eğer siz açıp fırın kalıbına hamuru yayarken hamur yumuşarsa dolapta biraz bekletip sertleşince kullanmalısınız.

3- Hamuru kalıba düzgünce yerleştirdikten sonra çatalla çok sayıda delikle açın.Bunu yapmamızın sebebi orta kısmın pişerken kabarmayıp düz kalması.Hamurun üzerine orta kısma gelecek şekilde kestiğiniz yağlı kağıtları serin.(Bu iş için aliminyum folyo asla kullanmam.)Yağlı kağıdın üzerine 1 avuç kadar nohut ya da fasulye serpin.(Nohutlar yanmıyor, hatta atmayın sonraki tart yapımında kullanabilirsiniz.) Yaklaşık 20 dakika nohutlarla birlikte 180 derecede pişirin.

4- 20 dakika sonra dikkatlice yağlı kağıt ile birlikte nohutları kaldırın ve 5-10 dakika kadar da ortası pişsin diye nohutsuz pişirin.Pişince soğuması için fırından çıkarın.Merak etmeyin fırının kapağını açmanız pişmeyi olumsuz etkilemiyor.

5- Ganajı soğuyan tartın üzerine düzgünce dökün.Üzerine kakao eleyin.3-4 saat sonra servis yapılabilir...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)