Malzemeler:
1 yumurta
150 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
2-3 su bardağı un
3-4 yemek kaşığı çekilmiş fındık (isteğe bağlı)
150 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
2-3 su bardağı un
3-4 yemek kaşığı çekilmiş fındık (isteğe bağlı)
Ortası için:
dilediğiniz marmelat ben dut kullandım)
hazırlanışı:
1- Pudra şekeri ve tereyağını çırpın.
1- Pudra şekeri ve tereyağını çırpın.
2- Yumurta ve diğer tüm malzemeyi ekleyin.Yoğurun.Unu azar azar ve eleyerek ekleyin.Hamur çok sert olmasın, toplanması güç olur.Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
3- Hamuru tezgahta ince açın.Kalıpla şeklilleri kesin.Kalıp yoksa çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.Tüm hamur bitince eşit oranda yuvarlak hamurun ortasına bir kapakla daha küçük delikler açın.Her birini birbirinin üzerine kapatacağınızdan ortası delik olanla olmayanın sayısı eşit olmalı.
Bu şekilde pişirin.175 derecede 15-20 dakika yetiyor.Çok kızarmasın.
4- Fırından çıkarınca soğumasını bekleyin.Marmelatı hazırlayın.Her bir yuvarlağın ortasına çay kaşığı ile marmelat koyup ,üzerine ortası delik olan kurabiyeyi yerleştirip yapışmasını sağlayın.Sonra dilerseniz pudra şekeri ile süsleeyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)