8 Aralık 2020 Salı

VİŞNELİ KEK

                     

                  

 VİŞNELİ KEK

   Enfes lezzetli, tatlı ve ekşinin birarada olduğu kek tarifi ile geldim bugün.Püf noktalarına uymanızı öneririm.

   Dondurulmuş vişne kullanacaksanız, pişerken suyunu salıp keki sulandırmaması için bir gece önceden buzdolabında bekletmenizi sonra kullanmadan önce de fazla suyunu sıkmanızı öneririm.






Kıtır hamur tepesi için:

1+ 1/4 su bardağı un  (175 gr)

1/2 + 2 çorba kaşığı şeker (125 gr)

90 gr soğuk tereyağı

1/4 çay kaşığı tuz

kek için:

1 su bardağı un (140 gr)

1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

1/4 çay kaşığı tuz

115 gr tereyağı oda sıcaklığında

1 su bardağı pudra şekeri (160gr)

2 adet yumurta

1 çay kaşığı vanilya özütü

400 gr vişne

Hazırlanışı:

1- Önce fırınınızı 180 derecede ısıtın.23*23 cm kare fırın kabını yağlayıp, un serpip kenarda bekletin.

2- Kıtır hamur tepesini hazırlayalım.Tereyağını minik küpler halinde kesip buzlukta 20 dakika kadar soğutun.Mutfak robotuna un, şeker,tuz ve buz gibi tereyağını koyup kısa aralıklarla robotu çalıştırın.Malzemeler birleşince minik bezelye tanesi gibi olmalı.Bir kaba koyup keki hazırlayana dek buzdolabında bekletin.

3- Keki hazırlıyoruz.Karıştırma kabınızda un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.Vişnenin varsa çekirdekleri ve saplarını ayıklayın.

4- Başka karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini ekleyip rengi iyice açılana dek karıştırın.Yumurtaları teker teker ekleyin.Vanilya özütünü ekleyin.Karıştırdığınız unlu karışımı da içine ilave edin.İyice karıştırın.

5- Hamurunuzu yağladığınız fırın kabına dökün.Üstünü düzleyin.Vişneleri üzerine dizin.Dolaptaki kıtır hamuru da tepesine serpip (üzerine bastırmayın, serpin) fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.Üzerindeki kıtır hamurların rengi kahverengiyedönünce pişmiş demektir.Kürdan batırarak da anlayabilirsiniz.

6- Pişince oda sıcaklığına gelene dek kalıptan çıkarmayın.İstediğiniz şekilde kesip servis yapabilirsiniz.

Kolay gelsin ve afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)