25 Aralık 2020 Cuma

SÜT HELVASI (BURSA HELVASI)














 SÜT HELVASI
O kadar Bursa'ya gittim ama hiç görmedim bu tatlıyı.Sonra Bursa'lı bir arkadaşım önerince denedim bence güzel de oldu.Tatlı ihtiyacı için değişik bir alternatif...Fırın tepsisine koyduğunuzda helvanın sadece üzeri kızarsın altı pişmesin istediğimizden tepsiye su ilave edin.

SÜT HELVASI
Malzemeler.
100 gr tereyağı
1 litre süt
1 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Hazırlanışı:
1-  Sütün yarısını ve şekerin tamamını ocağa alıp ısıtın.Şekerin erimesi yeterli kaynatmaua gerek yok.Ocaktan alıp yumurta sarısını ve kalan sütü de ilave edip güzelce çırpın.Kenara alın.

2- Bir tavada tereyağını eritip içine unu da ilave edip hafif pembeleşene dek kavurun.

3- Kavurduğunuz unu sütün içine ekleyin ve tel çırpıcı ile topak kalmayana dek karıştırın.Ocakta malzemeler bütünleşene dek pişirin.Koyulaşmış ve kıvam almış helvanızı küçük fırın kaplarına aktarın.Üzerini kızartmak için bu kapları fırın tepsisine dizin ve tepsinin içine su koyun.Fırının üst ızagarasını çalıştırıp üzerinin kızarmasını sağlayın.
Tekli kap yerine borcamda kullanabilirisniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)