21 Aralık 2020 Pazartesi

KABAK TATLISI






 BALKABAĞI TATLISI
 Eskiden pek aramadığım ancak artık çok sevdiğim tatlı ihtiyacını hamur tatlılara göre ve lifiyle daha az kalori ile halleden lezzetli hafif bir tatlı olan kabak tatlısı...Şimdi biliyorsunuz bu kabaklar aslında cins cins.Kimisi suda beklettiğimde 1 tencere su saldı.Kimisi aynı sürede bekletmeme rağmen 1 çay bardağı suyu zor bıraktı falan.Yani aslında belli ölçüsü yok bence.Her cins kabak farklı su istiyor.Bir de aynı süre de pişirmeme rağmen 1 tanesi sertti zor pişti, diğeri eridi püre oldu.

Malzemeler:

2  kilo balkabağı
2,5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre çoğaltabilirsiniz)
çeyrek limon suyu

      Balkabağını yemeklik patates doğrar gibi doğrayın ve aralarına da gelecek şekilde şekeri döküp kapağını kapatıp tencerede 1 gece bekletin. 


    Ertesi gün kabak suyunu salmış ve şekerin çoğu da erimiş olmalı.Eğer kabakların yarısına gelecek kadar suyu varsa su eklemeyin ama çok az su bırakmışsa bir bardak kadar ekleyin,limon suyunu da ilave edin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak kıvam alana kadar pişirin.


    Pişince ister bu şekilde servis edin ister kaşığın tersi ile ezerek püre haline getirin.Yumuşamış olduğundan bu çok kolay oluyor.Soğuyunca servis tabağına alıp ceviz ya da kaymakla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)